Menu

 

Interprovinciaal Kampioenschap van Vlaanderen 2017

IPK SELECTIEVOORWAARDEN VOOR DE KR

Beste ruiters,

Zoals jullie weten richt dit jaar de WVUR het Interprovinciaal Kampioenschap in! Tijd om te werken aan nog betere resultaten zodat jullie de KR met trots kunnen vertegenwoordigen! De chef d’équipe heeft samen met de dressuurcommissie overlegd over een correcte manier van selectie van onze ruiters en is tot de volgende beslissingen gekomen:

SELECTIEWEDSTRIJDEN

Er zullen 6 selectiewedstrijden plaatsvinden.

- 16 April 2017 in Vliermaalroot

- 21 mei 2017 in Genk

- 04 juni 2017 in Diepenbeek

- 25 juni 2017 in Opglabbeek

- 08 juli 2017 in Zonhoven (zaterdag van Beker van Limburg)

- 30 juli 2017 in Sint Truiden(Zondag van Gravenhof Cup)

 

 

GESELECTEERDEN

Volgende ruiters zullen de KR vertegenwoordigen tijdens het IPK op de New Flandria Ranch in Torhout op 26 augustus 2017.

 

SELECTIECRITERIA

• Dezelfde combinatie ruiter/paard/niveau moet aan minimum 3 KR selectiewedstrijden hebben deelgenomen om in aanmerking te komen voor een selectie.

• De chef d’équipe houdt ook rekening met het gedrag van de deelnemers t.o.v. elkaar en de rechters. Regelmaat en bewijzen dat je leert uit je proeven is hier van even groot belang als hoge percentages scoren!

• Indien teveel ruiters een soortgelijk of gelijk gemiddelde behalen, wordt er gekeken naar de regelmaat in de resultaten en de evolutie van de combinatie.

• Zij die mee willen, moeten ook zorgen dat zij aan alle voorwaarden voldoen, nl. immatriculatie betaald, vaccins in orde, geen nationale wedstrijden gereden hebben (buiten jonge paarden), dit zijn enkele voorkomende toestanden. Voor meer info, zie site VLP.

• De kampioen van de Beker van Limburg in zijn/haar niveau is automatisch geselecteerd. In totaal gaan er per niveau 4 ruiters mee.

• Indien de kampioen van de Beker van Limburg niet kan/mag deelnemen, zullen de 4 hoogste gemiddelde scores van de selectiewedstrijden geselecteerd worden.

• De 3 ruiters met het hoogste gemiddelde over de 3 beste manches in deze selectiewedstrijden in hun niveau worden geselecteerd voor deelname aan het IPK.

• Zij die geselecteerd zijn moeten in hun niveau blijven tot aan het IPK, zoniet vervalt hun selectie en komt de volgende in aanmerking.

• Het IPK wordt Enkel nog gereden bij de Paarden vanaf niveau 1 tot en met niveau 3. De ruiters van niveau 3 moeten als 2de proef een Kur voorstellen.

 

In samenspraak met de chef d’équipe en de dressuurcommissie hebben zij de beslissende stem in geval van twijfels of problemen. De dressuurcommissie zal haar manier van evalueren accuraat bijhouden en staat ter beschikking om deze uiteen te zetten aan de ruiters die dit wensen tijdens een constructief gesprek, dat hopelijk voor nog meer verbetering zorgt in jullie prestaties.

De selectie wordt afgesloten na de laatste selectiewedstrijd, zo kan de chef d’équipe zij die geselecteerd zijn op de hoogte brengen en kijken of ze aan alle voorwaarden voldoen ( geen nationale wedstrijden , kür voor paarden niveau 3 , …………. ).

Alle geselecteerden worden geacht de hele wedstrijddag aanwezig te zijn en te blijven tot na de prijsuitreiking .