Youngsters Cup

Vanaf 2017 zal de Youngsters Cup ENKEL NOG VOOR DE PONY’S georganiseerd worden. Het principe blijft hetzelfde. Wij willen met dit project kansen creeren voor jonge, gemotiveerde ruiters! De jeugd is immers de toekomst!

Ook het demoteam is dit jaar terug van de partij. Zij zullen op evenementen het project promoten met de carrousel op muziek!

Na de Youngsters Cup stopt het echter niet. De jeugdruiters met paarden kunnen hun doelen richten naar verschillende andere Cups zoals Cavalor Cup – Interprovinciaal kampioenschap, kampioenschappen per provinciale.

Voor wie?

Voor ponyruiters van 8 tot en met het jaar waarin de ruiter 16 wordt en dit voor de proeven van het initiatieniveau tot en met niveau 3.

Waar?

De selectiewedstrijden gaan door binnen de provinciales. er zal vanaf dit seizoen maar 1 manche per provinciale worden ingericht. Om te mogen deelnemen aan de finale op 28 augustus te Loenhout moet je aan minimum 3 manches hebben deelgenomen. Hier de datums voor de 5 manches :

  • 24 April te Melsele – HROV – Oost vlaanderen
  • 26 mei te Waregem – WVUR – West-Vlaanderen
  • 05 juni te Geetbets – HGVBB – Vlaams-Brabant
  • 03 juli te Westerlo – VOR – Antwerpen
  • 31 juli te Genk – KR – Limburg

Voor alle wedstrijdgegevens: klik op deze link.

Inschrijven voor deze wedstrijden kan via equibel op de provinciale wedstrijden. Zorg wel dat je je inschrijft in de juiste proef!

Tussentijds wordt er door PSV een ranking bijgehouden.

1 grote finale waar alle geselecteerde ruiters het tegen elkaar opnemen.

1 superfinale waarin de allerbesten het opnemen tegen de allerbesten!

Extra voordelen???

Je neemt het op tegen je leeftijdsgenoten. Het gaat om een eerlijke strijd!

Ruiters die deelnemen aan de Youngsters Cup krijgen de kans om deel te nemen aan stages met topruiters, -juryleden en –trainers

De eindstage voor de winnaars op de finale gaat door bij een gerenomeerde dressuurruiter

Vele naturaprijzen op de wedstrijden

Misschien een plaatsje in het volgende Demoteam

Voor meer info kan je contact opnemen met het PSV-secretariaat tav Aline via aline.kennof@paardensport.vlaanderen of 09/242 91 48.